Krimpplan Schiphol moet na de verkiezingen gewoon doorgaan

De voorgenomen krimp van Schiphol naar 460.000 vluchten per jaar gaat voorlopig niet door. Dat heeft minister Harbers van Infrastructuur besloten. Hij buigt daarmee voor de lobbydruk van de Europese Unie, de Verenigde Staten en vooral de grote luchtvaartmaatschappijen en laat omwonenden van Schiphol in de kou staan. In onze ogen is dit een voorbeeld van een onbetrouwbare overheid die de gezondheid van omwonenden wederom ondergeschikt maakt aan de belangen van grootte vervuilers als de luchtvaart maatschappijen zoals KLM, Delta en JetBlue.

De krimp is nodig om de illegale situatie rond de geluidsnormen van Schiphol te beëindigen. Onbegrijpelijk dat de minister piepende luchtvaartmaatschappijen belangrijker vindt dan het handhaven van de Rechtstaat. Wij roepen alle politieke partijen op dit besluit op dag 1 na de verkiezingen terug te draaien.

Om die oproep kracht bij te zetten vragen we jullie zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij het verkiezingsdebat dat de Milieufederatie Noord-Holland komende donderdagavond om 20 uur in Beverwijk organiseert.

Lees hier meer over het verkiezingsdebat en meld je aan!