Op zaterdag 23 juni om 13.00 uur slaan we de handen ineen om een stop op de luchtvaartgroei te eisen. Op deze actiedag gaan we in zes steden rondom de luchthavens tegelijk de straat op om te laten zien dat we verbonden zijn en dat de groeiende luchtvaart een nationaal probleem is. Met honderden mensen gaan we een rood sein uitbeelden op het grasveld. We leggen dit vast vanuit de lucht. Trek rode kleren aan, en/of neem een rood attribuut mee (sjaal, ping-pong batje, paraplu, etc.) en geef een duidelijk signaal af aan Schiphol: genoeg is genoeg! U kunt zich aanmelden en meer informatie vinden over het verloop van de dag via www.stopluchtvaartgroei.nl

Bezorgde Nederlanders

We kunnen niet langer onze ogen en oren sluiten voor de eindeloze groei van de luchtvaart. Steeds meer Nederlanders maken zich terecht zorgen om het veranderende klimaat, de toenemende overlast en de bizarre uitzonderingspositie van de luchtvaart. Het ouderwetse overheidsbeleid leidt tot steeds meer vluchten, grotere vliegvelden en onmogelijk lage ticketprijzen. Maar groei van de luchtvaart gaat niet samen met een groene, veilige toekomst. We willen betaalbaar en snel op duurzame, klimaatvriendelijke manier kunnen reizen.

Investeer in alternatieven

De groei van de luchtvaart moet stoppen. Ten opzichte van het klimaat en de omwonenden kunnen we niet langer stil zijn en toestaan dat Schiphol als een rupsje-nooit-genoeg maar blijft groeien. Wij roepen de overheid op in te grijpen en te investeren in alternatieven. Stop de oneerlijke concurrentiepositie van de luchtvaart ten opzichte van de trein en bus. Hef belasting op vliegtickets en kerosine.

Actiedag 23 juni

Door het hele land wordt op een creatieve manier een rood signaal afgegeven dat vanuit het vliegtuig te zien is. Wilt u ook uw stem laten horen en meedoen dan kunt u zich aanmelden via www.stopluchtvaartgroei.nl. Hier staat ook meer informatie over de invulling van de middag. Deze actiedag is een initiatief van Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, Greenpeace en LBBL.